מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
טיסות זולות
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
תזונה
תאכלו פחם: ממה מורכבים צבעי מאכל שאתם מכניסים לגוף?
אחרי החלטת ה-FDA לאסור שימוש בצבע המאכל האדום "Red 3", בדקנו בסיוע ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בבילינסון, והגסטרואנטרולוגית פרופ' רחל גינגולד-בלפר ממכבי ובילינסון, מה יש באותם צבעי מאכל שהופכים את המזון שלנו לנחשק. וגם, האם חייבים להימנע מהם? הכול זה שאלה של מינון: "הבדל גדול בין לקחת נחש גומי אחד מדי פעם או לקנות פעמיים בשבוע שקית מלאה"
איתן גפן
|
09.03.25
לא, לא הכול גנטיקה: מחקר חדש מצא מה באמת גורם לאנשים להזדקן לאט
מחקר חדש ניסה לבחון האם יש קשר בין התזונה שלנו להזדקנות מהירה. איך עושים את זה ומשאירים את הגנטיקה בחוץ? לוקחים זוגות תאומים, נותנים לאחד מהם לאכול בריא ומאוזן ואילו לשני מזון מעובד ושתיה מתוקה, ומסתכלים על התוצאות. ספוילר: שימו לב מה אתם מכניסים לפה שלכם
לודה נבו
|
16.02.25
חוקר התזונה מהמשפיעים בעולם: זה מה שאני אוכל כדי למנוע דמנציה
אל תבנו על פתירת תשבצים ואל תאשימו את הגנטיקה. הדרך הכי אפקטיבית להילחם בניוון המוח עוברת דרך הצלחת שלנו, מסביר פרופ' טים ספקטור מאוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון, שדורג על ידי "גוגל" כאחד ממאה המדענים המצוטטים בעולם. אז מהו השינוי התזונתי שעשה, ואיך זה קשור לאמו הדמנטית?
נגה שביט רז
|
06.02.25
אני יודע מה אכלת לפי מה שיצא: המחקר שחושף את סודות מערכת העיכול
מדעני מכון ויצמן למדע פיתחו כלי עוצמתי המאפשר למפות את כלל החלבונים המופרשים מהגוף בצואה. הפיתוח מהווה קפיצת מדרגה בהבנת הפעילות של חיידקי המעי והשפעתם על שלל מחלות, והוא מאפשר גם להתחקות אחר התזונה שלנו עד לרמת הבוטן הבודד. פרופ' ערן אלינב מצוות החוקרים: "היכולת לדובב את המעי תסייע לחוקרים לפתח טיפולים מותאמים אישית, באמצעות מזון או תרופות, למגוון רחב של מחלות ובהן מחלות דלקתיות ומטבוליות, מחלות ממאירות ומחלות עצביות ניווניות"
איתן גפן
|
20.01.25
חנוכה בפתח, האוכל כבר כאן: כמה קלוריות יש בסופגנייה, ואיך נהפוך אותה לבריאה?
מאכלי החג המסורתיים כבר נמצאים בכל פינה, ולמרות שקשה לעמוד בפניהם - הם גובים מאיתנו מחיר בריאותי יקר. שוחחנו עם דיאטניות שהסבירו לנו איך אפשר לשדרג את המתכונים המסורתיים, לשמור על הטעמים, להימנע מקלוריות מיותרות ולשלב ערכים תזונתיים שיתרמו לבריאות שלנו | כל הטיפים לחג טעים ובריא יותר
צור גואטה
|
09.01.25
מבחן כוס המים לבדיקת טריות ביצים: האם זה מספיק?
צבע, טריות, ערך תזונתי, ביצי חופש ועוד - מהם היתרונות הבריאותיים של ביצים ואיך נדע באילו ביצים לבחור? תמר שמיר-ברנהולץ, סגנית מנהלת היחידה לתזונה בכללית במחוז ירושלים, מספקת מידע נחוץ וגם מקלפת כמה מיתוסים על הדרך
צור גואטה
|
09.01.25
מחקר מגלה: כך תזונה נכונה עשויה לעזור להחלמה מדיכאון
בדרך כלל נהוג לתת לסובלים מדיכאון טיפול נפשי ורגשי, אבל מתברר שגם תזונה נכונה, כזו שמתבססת על הדיאטה הים-תיכונית, יכולה לסייע. באוסטרליה נתנו לאנשים דיכאוניים תמיכה תזונתית - והתוצאות היו מפתיעות
מירי ולצמן
|
31.12.24
"חייב איזה שוקולד עכשיו": איך מתמודדים עם קרייבינג למתוק?
כולנו חוטפים מדי פעם קרייבינג לאוכל מסוים, בדרך כלל ג'אנק פוד או משהו מתוק. כשזה קורה, נדמה לנו שהדחף לא ייגמר לעולם אלא אם נספק אותו עם המאכל הספציפי אליו אנחנו משתוקקים. מאיפה בכלל מגיע הקרייבינג (רמז: אין לו שום קשר לרעב), מה משפיע עליו ובעיקר: איך באמת אפשר להתמודד איתו?
שירי נקש
|
17.12.24
הבדלים בתזונה: למה גברים ונשים צריכים לאכול אחרת?
מתי מתחילים ההבדלים בבחירות האוכל, מהן הסיבות לבחירות השונות, ואיך מבנה הגוף השונה וההבדלים ההורמונליים משפיעים על ההמלצות התזונתיות לנשים ולגברים? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית מסבירה
ד"ר סיגל פרישמן
|
04.12.24
חובה במטבח: התבלין שישנה את הדיאטה שלכם
לא תאמינו מה חצי כפית כורכום ביום יכולה לעשות לבטן ולהיקף המותניים שלכם, איך הוא משפיע על הורמון הרעב ומה הדרך הכי טעימה (וגם פוטוגנית) לשתות אותו
רויטל פדרבוש
|
25.11.24
האם נשנוש בין ארוחות באמת לא בריא?
מחקרים גילו כי בניגוד למה שחשבנו, אכילה בין ארוחות יכולה לעשות טוב לבריאות שלנו. הסוד טמון כמובן בבחירת הנשנושים הנכונים וגם בעיתוי האכילה
גרהאם לוטון, New Scientist
|
14.11.24
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
חדשות