מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
טיסות זולות
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
תזונה
כשהילד לא נוגע בירקות: בררנות אכילה עלולה לגרום לעיוורון
שלושה ילדים הגיעו לאחרונה לבית החולים איכילוב, אחרי שאיבדו את ראייתם כתוצאה ממחסור חמור בוויטמין A, ומחסור בוויטמין C. שניים על הרצף האוטיסטי, והשלישי עם עיכוב התפתחותי-נוירולוגי. המשותף לכולם: הם אכלנים בררניים ותזונתם אינה מגוונת. פרופ' רונית לובצקי: "צריך לדעת אילו חסרים לחפש"
אדיר ינקו
|
08.11.24
חומוס או טחינה? בחירת הדיאטניות - הסודות הבריאים של ממרחי-העל
חומוס וטחינה - שניהם ממרחים אהובים, אך מי מהם בריא יותר? שניהם עשירים בחלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן ומגנזיום. ארבע דיאטניות קליניות מספקות מידע חיוני על היתרונות הבריאותיים של כל אחד מהם. וגם: כיצד נשלב אותם בצורה נכונה בתזונה מאוזנת ומדוע המוצר שתכינו בבית הרבה יותר בריא מכל מוצר תעשייתי?
צור גואטה
|
06.11.24
קינוחים בריאים: חמישה מתכונים מתוקים בלי רגשות אשם
בצד ההנאה, לאכילת מזון מתוק מתלווה גם אשמה על הנזק האפשרי שלו למשקל שלנו ולבריאות. דיאטנית קלינית ממכבי מסבירה למה לא כל מתוק הוא מזיק, איך מינונים הם בסיס לכל תזונה בריאה - ומציעה חמישה מתכונים לקינוחים מתוקים ובריאים
רוני בן אדיבה
|
05.11.24
מחקר ישראלי: הורדת רמות הסוכר בדם - המפתח להאטת הזדקנות המוח
מחקר חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון מצא כי בקרת רמות הסוכר בדם היא המנגנון המרכזי שמאפשר לשמור על מוח צעיר לאורך זמן. במחקר, שכלל הדמיות מוח מתקדמות, הצליחו החוקרים להוכיח שתזונה ים-תיכונית משפיעה על גיל המוח ומגינה מפני הידרדרות קוגניטיבית. פרופ' איריס שי, מובילת המחקר: "יש שונות בגיל המוח בין אנשים שונים. אנחנו יודעים שיש לזה חלק גנטי כמובן, אבל חלק גדול מאוד מזה קשור לסגנון החיים שלנו"
איתן גפן
|
03.11.24
מזרז חילוף חומרים: הסודות הבריאותיים של מזון חריף
כמעט לכל אחד יש יחסים מורכבים עם מזון חריף. אוהבים, מאוד אוהבים ולפעמים לא אוהבים או אפילו נרתעים. איך אוכל חריף משפיע על הבריאות שלנו, למי לא מומלץ לאכול חריף, האם יש דבר כזה "חריף מדי" ולמה חשוב להימנע לאחר חיתוך של פלפל חריף ממגע בעיניים או במקומות רגישים בעור? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית עושה סדר
ד"ר סיגל פרישמן
|
28.10.24
הטכנולוגיה בשירות אורח החיים הבריא
הפכו את הטלפון שלכם למאמן אישי: הכלים הדיגיטליים שיעזרו לכם בניהול משקל גופכם
מוגש מטעם הרבלייף
|
13.10.24
קרפיון, סלמון או לברק? דגים לראש השנה - מדריך הדיאטנית
דגים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי בחגי תשרי. הם עשירים באומגה 3, מסייעים במניעת אירועי לב, שבץ ומכילים ויטמינים ומינרלים רבים. דיאטנית ממכבי מסבירה איך בודקים אם הדג טרי, כמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר - ולמי אסור לאכול דג נא
מאירה ראובן-אסייג
|
20.09.24
אכילה עונתית: מה מתאים לסתיו? טיפים לתזונה בריאה
אנחנו יכולים לאכול כמעט את כל המאכלים בכל זמן בשנה וכבר אין דברים שאנחנו מתגעגעים אליהם, כי "זו לא העונה". אבל מחקרים מצביעים על כך שכדאי להתאים את התזונה לעונה. דיאטנית מכללית מפרטת מה מומלץ לאכול בכל עת - ומסבירה באיזו עונה אנחנו רעבים יותר
שיר אלפי-זגר
|
19.09.24
מה אוכלים הישראלים? פחות ירקות ופירות, יותר בשר | נתוני הלמ"ס
מאז 2017 נרשמה ירידה באכילת ירקות, פירות ומזון עם דגנים מלאים. גם שתיית המשקאות הממותקים נמצאת בירידה. נתוני הלמ"ס מגלים כי יהודים צורכים יותר ירקות מערבים. ככל שההכנסה עולה, כך עולה צריכת הירקות. למעלה ממחצית מהישראלים אוכלים חטיף מתוק לפחות פעמיים בשבוע. כל הנתונים
ירון דרוקמן
|
10.09.24
תוכן בשיתוף עם סנפרוסט. הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
לא רק טריות: היתרונות המפתיעים של ירקות ופירות קפואים
מברוקולי לגזר גמדי, מאפונה עדינה ועד לתותים, השימוש בירקות ופירות קפואים זמין, נוח חוסך המון זמן במטבח – אבל זה ממש לא היתרון היחיד. למה דווקא הירק הקפוא עדיף לפעמים על המוצר הטרי, ואיך הוויטמינים נשמרים גם אחרי ההקפאה? הדיאטנית הקלינית גלית שניר, יועצת לחברת סנפרוסט, עונה על כל השאלות
בשיתוף סנפרוסט
|
04.09.24
"ככל שהורים מקדימים להעיר על אוכל, כך הם מגדילים את סיכוייו של הילד לפתח התנהגויות אכילה לא בריאות"
הילדים אוכלים חטיפים מול המסכים? המתבגרים פושטים על המקרר? סבתא שוב קנתה גלידה לנכדים? שחררו. בספר חדש, עושה הדיאטנית הקלינית הוותיקה איילת קלטר מהפכה של ממש במטבח המשפחתי ומסבירה למה הניסיון של הורים להקפיד על אוכל בריא או לשלוט בעודף המשקל של ילדיהם כל כך מזיק, ומה הסיבה שחוק "ממתק אחד ליום" לא עובד
סמדר שיר
|
04.09.24
כתבות קודמות
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
חדשות