מבזקים
דווחו לנו
חיפוש
התנתקות
ראשי
+ynet
חדשות
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
אנרגיה ירוקה
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7 כל הכתבות
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
ישראל 2048
אנרגיה ירוקה
אתרים נוספים
ynet Global
כלכליסט
ynet espanol
vesty
mynet
משחקים
טיסות זולות
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
סוכר
התמוטטות השרה השבדית: נפילת סוכר אצל אנשים בריאים - למה זה קורה?
היפוגליקמיה נתפסת כסיבוך מוכר אצל חולי סוכרת, אך מתברר שגם אנשים בריאים עלולים לחוות צניחה חדה ברמות הסוכר בדם – מצב שעלול להתבטא בסחרחורת, עייפות, ולעיתים גם באובדן הכרה. זה בדיוק מה שקרה לשרת הבריאות השבדית אליזבת לאן ביומה הראשון בתפקיד. מומחי כללית ולאומית מסבירים מתי עלולים לקרוס מנגנוני ההגנה הטבעיים של הגוף ואיך נמנעים מזה
צור גואטה
|
14.09.25
דרמה בשבדיה: שרת הבריאות החדשה התמוטטה בשידור חי
ביומה הראשון בתפקיד קרסה אליזבת לאן, שרת הבריאות השבדית, במסיבת עיתונאים לצד ראש הממשלה קריסטרסון וסגניתו בוש. לאן התאוששה במהירות והסבירה שסבלה מירידה ברמת הסוכר בדם. מדוע גם אנשים בריאים עלולים לסבול מנפילת סוכר? ד"ר ליאור נוימן מסביר
סוכנויות הידיעות
|
10.09.25
תוכן בשיתוף עם נובו נורדיסק, הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
מה חשוב לקחת בחשבון במעקב סוכרת?
האם צריך להסתכל רק על ערכי הסוכר, או שיש מדדים חשובים נוספים? האם כדאי להתחיל טיפול בסוכרת מיד כשיש אבחון או להמתין? ומה הבשורה שמביאות התרופות החדשות?
בשיתוף נובו נורדיסק
|
27.08.25
תוכן בשיתוף עם מכון אברהמסון. הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"הדחף לפיצות ובורקסים נעלם": הישראלים שניצחו את הפחמימות
איך נגמלים מהתלות בסוכר ובפחמימות? עשרה אנשים מספרים כיצד השילו ממשקלם וחזרו להרגיש קלילים, אנרגטיים ובשליטה - בלי להיאבק כל הזמן בדחפים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
19.08.25
הפחתתם בכמות הסוכר? יש דבר אחד שלא תצליחו לשנות
ניסוי אקראי שנערך במשך חצי שנה בהשתתפות של 180 נבדקים שצרכו מאכלים בדרגות מתיקות שונות, מערער את ההנחה שככל שאוכלים יותר מאכלים מתוקים — כך גוברת ההעדפה אליהם. לפי החוקרים, ההעדפה לטעם המתוק נותרה יציבה – גם כשהפחיתו משמעותית את כמות הסוכר בתפריט
ynet
|
18.08.25
"קינוחים? זאת קיבה נפרדת": 8 דרכים פשוטות לאכול פחות מתוק
עוד לפני שהספקנו לחשוב, היד כבר נשלחת לעוגייה, או לשוקולד, או לכל קינוח אחר שישלים את הארוחה ולא, זה לא משנה כמה אנחנו שבעים. למה זה קורה? מה יש בסוכר שמושך אותנו שוב ושוב? והאם חייבים לוותר על המתוק כדי לחיות בריא – או שאפשר פשוט לשנות גישה?
ד"ר יעל בנבנישתי
|
06.08.25
יותר אנשים בריאים לובשים מד סוכר רציף: האם גם אתם צריכים?
יותר ויותר אנשים ללא אבחנה רפואית מתחברים לחיישני סוכר רציפים כדי לעקוב אחרי רמות הסוכר שלהם, אך האם זה באמת נחוץ? ד"ר יבגני מושקוביץ מכללית הזהיר באולפן ynet: "זה מיותר לחלוטין. בן אדם הוא לא מכונה מתוכנתת. הסוכר משתנה כל שנייה. אין בזה שום תועלת. זה פשוט טרנד"
איתן גפן
|
30.07.25
קוקה קולה משיקה גרסה חדשה - ומאיימת על מסורת יהודית באמריקה
הפוסט של טראמפ על "סוכר אמיתי" בקולה זכה לאישור חלקי מהחברה, שתשיק גרסת פרימיום לצד הנוסחה המקורית. חקלאי התירס מזהירים מפגיעה כלכלית של מיליארדים, והיהודים חוששים למסורת "הפקק הצהוב" בפסח, שהפכה לאייקון תרבותי – ואיך לא, למקור לתיאוריות אנטישמיות
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
25.07.25
טראמפ: "שכנעתי את קוקה קולה לוותר על שימוש בסירופ תירס"
הנשיא טען כי קברניטי החברה הסכימו להפוך את המשקה הפופולרי ל"יותר בריא" על ידי החלפת סירופ התירס בסוכר קנים במוצרים שיימכרו בארה"ב: "זה פשוט יותר טוב"
סוכנויות הידיעות
|
17.07.25
תוכן בשיתוף עם מכון אברהמסון הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
"לא נאבק יותר עם האוכל": כך נראים החיים אחרי הפרידה מהסוכר והפחמימות
40 אנשים מספרים איך שחררו את עצמם מהתלות בסוכר ופחמימות וחזרו להרגיש טוב - פחות כובד, יותר אנרגיה, ושליטה. כך נראים החיים ללא המאבק התמידי בדחפים
בשיתוף מכון אברהמסון
|
10.07.25
אריתריטול: האם תחליף הסוכר הפופולרי מעלה סיכון לקרישי דם?
אריתריטול מתוק, כמעט ללא קלוריות, ואינו משפיע על רמות הסוכר – ולכן הפך לפופולרי במיוחד בקרב חולי סוכרת וצרכני דיאטות. אבל מחקר חדש טוען שצריכתו עלולה להגביר את הסיכון לקרישי דם ולפגוע בלב. האם יש באמת סיבה לדאגה?
אשד לין, מכון דוידסון
|
11.05.25
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
חדשות