מבזקים
המייל האדום
חיפוש
התחברות
חודש ראשון ב- 5.90 ₪
ראשי
+ynet
חדשות
24/7
פודקאסטים
כלכלה
ספורט
תרבות
רכילות
בריאות
רכב
דיגיטל
לאשה
אוכל
נדל"ן
עוד
מנויים
+ynet
ידיעות מנויים
ערוצי ynet
24/7
מבזקים
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
מזג אוויר
פודקאסטים
תרבות
רכילות Pplus
בריאות
רכב
דיגיטל
צרכנות
נדל"ן
חופש
אוכל
יחסים
לאשה
יהדות
וולנס
פרויקטים מיוחדים
סביבה ומדע
מעורבות
אופנה
עיצוב ואדריכלות
ערוצים נוספים
מזג אוויר
שיתופי פעולה
מוספים
Alljobs דרושים
ועידות וכנסים
קפיטל
אתרים נוספים
כלכליסט
ynet news
ynet espanol
vesty
mynet
יד2
משחקים
טיסות זולות
יצירת קשר
צור קשר
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
אנחנו גם כאן, עקבו אחרינו
תגיות
תזונה
הקשר המדאיג בין מזון אולטרה-מעובד לאלצהיימר | מחקר ישראלי
המחקר מצא כי צריכה גבוהה של מזון אולטרה-מעובד בגיל המעבר מגבירה את הסיכון למחלת אלצהיימר בגיל מבוגר – גם בקרב אנשים בריאים. החוקרים התבססו על נתונים שנאספו במשך כ-13 שנה בקרב 1,375 משתתפים בארצות הברית, והראו כי כל תוספת של מנה יומית אחת מעלה את הסיכון בכ-13%. פרופ' גלית וינשטיין, מובילת המחקר מאוניברסיטת חיפה: "תזונה לא מיטבית בגילים 60-50 עלולה להשפיע על הסיכון לאלצהיימר עשרות שנים קדימה"
איתן גפן
|
23.04.25
מפלפלים ועד אגוזי מלך: כל מה שאתם צריכים לאכול בשביל עור צעיר ובריא
כמו כל רקמה חיה, עור ניזון באופן ישיר ממחזור הדם, ועל כן, תזונה עשירה ומאוזנת היא תנאי הכרחי לתפקודו המיטבי, לגמישותו, לחיוניותו ולמראה הזוהר שלו. מה צריך לאכול כדי לקבל מראה צעיר ורענן ועל מה כדאי לוותר?
ד"ר יעל בנבנישתי
|
22.04.25
לא תאמינו מה קליפות ביצים יכולות לעשות לבריאות שלכם
אכילה של קליפות ביצים אולי נראית כמו עוד אחד מהטרנדים המוזרים ברשת, אבל יותר ויותר מחקרים מדעיים מוכיחים: קליפת הביצה עוקפת בסיבוב את כל המזונות העשירים בסידן, והספיגה שלה טובה הרבה יותר מזו של תוספים
רויטל פדרבוש
|
14.04.25
תופעת "זמזום המזון": כשעוד לא מסיימים את הקינוח, וכבר חושבים על המנה הבאה
מחצית מבעלי המשקל העודף סובלים ממנה, נשים מתמודדות איתה יותר מגברים, וזריקות ההרזיה לא מצליחות להשתיק אותה (אבל תרופות נגד חרדה דווקא כן). תכירו את Food Noise - עיסוק בלתי פוסק באוכל, שמנקר בראש, מנהל אותנו ולא מותיר מקום למחשבות אחרות
נגה שביט־רז
|
10.04.25
הקשר המפתיע בין צריכת מלח לעלייה בתסמיני דיכאון
מחקר חדש שנערך בעכברים מצא קשר בין תזונה עשירה במלח לבין הופעת תסמינים דמויי דיכאון. הממצאים מציעים לראשונה קשר סיבתי אפשרי בין תפריט עתיר נתרן לבין ירידה במצב הרוח – ומחזקים את החשיבות של תזונה מאוזנת גם לבריאות הנפש. ד"ר עופר שמגר: "פעם ראשונה שנמצא קשר סיבתי בין צריכת מלח גבוהה לבין דיכאון, בנוסף להסבר ביולוגי שמסביר את המנגנון הזה"
איתן גפן
|
10.04.25
כדאי לוותר על השוקולד: אלה המאכלים שמשפיעים על הבריאות הנפשית שלנו
גם אתם מתנחמים בפחמימות ריקות כשאתם עצובים? ובכן, כדאי שתשקלו זאת שוב. מחקרים מהשנים האחרונות מצביעים על כך שתזונה איכותית קשורה לבריאות הנפשית שלנו במגוון דרכים: מתנודות ברמת האינסולין ועד חיידקי המעיים. בדיכאון? שוקולד הוא לא התשובה
ליבי קזרנובסקי נחשן
|
03.04.25
רבע מיליון משפחות באי-ביטחון תזונתי: הנתונים המלאים, ומה אפשר לעשות?
במשך שנתיים עמלה המועצה לביטחון תזונתי על דוח שיציע פתרונות לעשרות האלפים בישראל שמעבירים ימים שלמים ברעב. השבוע הדוח הוגש לשר הרווחה ומציע מתווה לטיפול בין משרדי, שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות והגדלת הסיוע הקיים: "מענה ראוי לגודל המשפחה וליוקר המחיה העולה"
שירה קדרי-עובדיה
|
28.03.25
מחקר ענק קבע: אלו המאכלים שעדיף להימנע מהם
מחקר של הרווארד, שנמשך יותר מ-30 שנה, בדק את הקשר בין תזונה לבין בריאות תקינה בגיל מבוגר. אילו מזונות משפרים את התפקוד הקוגניטיבי, הפיזי והנפשי, אילו מגבירים את הסיכון למחלות כרוניות, ולמה אין כזה דבר "הדיאטה המושלמת"?
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
26.03.25
סנונית ראשונה בארה"ב: המדינה שאוסרת על צבעי מאכל מלאכותיים
בצל חששות מההשפעות הבריאותיות: וירג'יניה המערבית אישרה חוק האוסר על שבעה צבעי מאכל מלאכותיים ושני חומרים משמרים במזון. החוק, שייכנס לתוקף בעוד שלוש שנים, נועד להגן על בריאות הציבור וזוכה לרוח גבית משר הבריאות רוברט קנדי ג'וניור. יצרניות המזון האמריקניות עוד לא אמרו את המילה האחרונה ונערכות למאבק
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
25.03.25
איך הזרע שלכם שוחה? הקשר המפתיע בין איכותו לתוחלת החיים
במחקר חדש נמצא שגברים עם רמות גבוהות יותר של זרע נייד חיים כמעט שלוש שנים יותר מאלו עם זרע חלש. ד"ר יוליה מיכיילוב מאסותא: "איכות הזרע עשויה להיות סמן לבריאות הכללית". ד"ר טל שביט מאסותא: "אורח החיים המערבי פוגע באיכות הזרע וגורם לבעיות פוריות"
צור גואטה
|
17.03.25
תאכלו פחם: ממה מורכבים צבעי מאכל שאתם מכניסים לגוף?
אחרי החלטת ה-FDA לאסור שימוש בצבע המאכל האדום "Red 3", בדקנו בסיוע ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בבילינסון, והגסטרואנטרולוגית פרופ' רחל גינגולד-בלפר ממכבי ובילינסון, מה יש באותם צבעי מאכל שהופכים את המזון שלנו לנחשק. וגם, האם חייבים להימנע מהם? הכול זה שאלה של מינון: "הבדל גדול בין לקחת נחש גומי אחד מדי פעם או לקנות פעמיים בשבוע שקית מלאה"
איתן גפן
|
09.03.25
כתבות נוספות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
24 שעות
ChatGPT
OpenAI
אבו מוחמד אל-ג'ולאני
אוזמפיק
אוניברסיטאות
אוניברסיטה
אוניברסיטת קולומביה
אונס
אוסקר
תגיות קשורות
ספורט
כדורגל ישראלי
כדורגל עולמי
עיתון
ארצות הברית
כדורסל ישראלי
בנימין נתניהו
צה"ל
חרבות ברזל
חדשות